в Україні

Самі собі суперечать. Не зважаючи на обстріли в Золотому розпочали розведення військ

Написано Ткачик Олеся

Сьогодні, 29 жовтня 2019 року, о 12.00 годині розпочався процес розведення з обох сторін (дзеркально) на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Це стало можливим через дотримання режиму тиші протягом останнього тижня. Про це повідомляють в штабі операції Об’єднаннях сил.

У повідомленні відзначено, що представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ було підтверджено початок розведення сил та засобів.

«Українською стороною буде вжито всіх необхідних заходів, і відведення сил і засобів не послабить оборонні можливості українських підрозділів на визначеній ділянці, а влада ні в якому разі не залишить місцеве населення поза увагою, оскільки всі заходи проводяться з однією метою — безпека на зазначених ділянках розведення, збереження життя та здоров’я мирних жителів та військовослужбовців. Зазначаємо, що обстріл, про який повідомлялося напередодні, відбувся не в зоні розведення сил та засобів», — сказано у повідомленні.

Разом з тим відомо, що буквально вчора ввечері Золоте було обстріляне зі стрілецької зброї.

«Ще кілька годин тому Штаб ООС інформував про обстріли позицій наших військових противником. Кілька хвилин тому Штаб спростовував заяву міністра ЗС щодо розведення. Й, нарешті, спростувавши сам себе, підтвердив розведення. Катеринівка, звільнена взимку 18, залишається в сірій зоні. Славетна 72 бригада, Чорних Запорожців, що тримала оборону Авдіївки, крок за кроком , метр за метром, вулиця за вулицею звільняючи нашу землю, зараз, виконуючи наказ керівництва, відходить», — пише у Фейсбуці нардеп Ірина Геращенко.

Отже, почалося розведення військ навіть без дотримання базової домовленості про 7 днів тиші в самому районі розведення….

Posted by Iryna Gerashchenko on Tuesday, October 29, 2019

Комментарі Facebook

Об авторе

Ткачик Олеся

Присоединяйтесь к нам на Facebook!

Если вам понравилось, — подписывайтесь на наши новости в Facebook