в Україні

Комітет зовнішньої політики Верховної Ради боїться критикувати Путіна – Бобровська

Написано Ткачик Олеся

Члени комітету зовнішньої політики від фракції «Слуга народу» відмовилися засудити спробу привласнення Росією перемоги у Другій світовій війні. Про це у Фейсбуці повідомила нардеп Соломія Бобровська.

Йдеться про останню спільну заяву президента РФ Володимира Путіна та президента США Дональда Трампа до 75 річниці зустрічі на Ельбі, коли війська Першого українського фронту зустрілися із Першою армією США. В ній жодним словом не згадали участь у війні інших народів, що ми вважаємо спробою Москви переписати історію. Це також спроба Росії на міжнародному рівні легітимізувати своє становище на міжнародній арені та збройну агресію проти України.

«У своїй заяві ми закликали комітети закордонних справ парламентів іноземних держав:

Засудити привласнення перемоги у Другій світовій війні Росією, яка позбавляє інші народи статусу учасників і переможців;

Засудити викривлення та спотворення Росією історії Другої світової війни, які є засобами гібридної війни Росії для відбілення її іміджу на міжнародній арені;

Вшанувати пам’ять всіх загиблих у Другій світовій війні і підтвердити відданість ідеям недоторканості післявоєнних кордонів, свободи та рівності народів, підтримання та збереження загального миру та безпеки», — написала Бобровська.

За її словами, зараз Україна опинилися з Росією сам на сам.

«Світ заклопотаний боротьбою з коронавірусом та подоланням економічної кризи. І Москва, використовуючи це, намагається відбілити свою репутацію і показати свою потрібність. Від Заходу треба зовсім небагато — заплющити очі на окупацію в Україні. В таких умовах президент, уряд, народні депутати мають постійно нагадувати, яку ціну ми платимо за імперські амбіції Росії, які прикривають такими-от заявами на Ельбі. Сьогодні, на жаль, члени. На жаль, мої колеги по комітету зовнішньої політики з фракції «Слуга Народу» не підтвердили, що вони розуміють загрози і відстоюють українські інтереси. Інакше б рішення, потрібне Україні, було б проголосоване», — відзначила нардеп.

Комітет зовнішньої політики ВРУ боїться критикувати ПутінаВчора члени комітету зовнішньої політики від фракціі СН…

Posted by Solomiia Bobrovska on Wednesday, April 29, 2020

30

Комментарі Facebook

Об авторе

Ткачик Олеся

Присоединяйтесь к нам на Facebook!

Если вам понравилось, — подписывайтесь на наши новости в Facebook