Политическая ситуация изменилась. Суд постановил вернуть украинское гражданство епископу РПЦ

Окружной административный суд Киева обязал Государственную миграционную службу вернуть украинское гражданство епископу Украинской православной церкви Московского патриархата Гедеону (Юрий Харон).

В постановлении суд обязывает должностных лиц Управления ДМС в Волынской области внести в соответствующие реестры сведения об отмене решения о лишении гражданства Харона и возместить ему денежные расходы на судебный сбор.

«Оскільки пан Харон не приховує свого іноземного громадянства (він має, принаймні, два паспорти — Росії та США) — за українськими законами він громадянином України не може бути, і свого часу був позбавлений такого статусу, у в’їзді в країну йому було відмовлено. Але політична ситуація помінялася, і тепер РПЦ бере реванш. Суддя Погрібніченко постановив повернути громадянство України Гедеону. Гедеон відомий тим, що вважає територію Національного історичного музею своєю, за часів Януковича там збудував нелегальну споруду і виношує плани очолити усе українське православ’я. Звісно, адепт русского міра, його друзі воюють в «ЛДНР» проти нас. Скоро цей московський церковник може повернутися і далі буде тероризувати і нищити головний український історичний музей», — пишет в Фейсбуке политик Игорь Луценко.

Комментарі Facebook
Свiжi пости