Віддайте Москву, її князь Юрій Долгорукий заснував, маємо право вимагати – Шкіряк Путіну

Після заяви російського президента Володимира Путіна про те, що південь і схід України – це «російські землі», які були подаровані Україні, нардеп Андрій Парубій порадив йому звернутися до авторитетних міжнародних істориків.

«Які, для заспокоєння і полегшення страждань пацієнта, пояснять йому — що було на місці сучасної Москви, коли Київ, Київське, Галицько-Волинське, Чернігівьке, Тмутороканське та інші давньоукраїнські князівства славилися цивілізованістю, могутністю, освіченістю простого народу, вражаючими іноземців архітектурно-мистецькими творами, правовою системою. Хочу нагадати недорікуватому «собіратєлю русскіх зємєль», що значна частина сучасної Росії – Білгородщина, Воронежчина, Кубань та Курщина на усіх наукових етнографічних картах від XVI до ХХІ століть позначена як українська етнічна територія. І взагалі скільки там тої «ісконної Росії», чи то пак Московії – Кремль та навколишні болота. Так що обережнішим треба бути, бо поневолені Росією народи – від Кьонігсбьорга та Смоленська до Анадиря та Курил ще скажуть своє слово», — відзначив Парубій.

Більш категорично прокоментував заяву Путіна радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

«За такою логікою поверніть нам ісконно українські Краснодарський край, Воронежську, Білгородську, частину Ростовської і Брянської областей, а також Таганрог і ще багато чого.  А, і Москву не забудьте, бо її наш київський князь Юрій Долгорукий заснував. Отже, теж маємо право вимагати», — відзначив Шкіряк.

Комментарі Facebook
Свiжi пости