Скандал в Чікаго. Маленькому українцю видали форму з символікою СССР та Росії

В українців Чікаґо розгортається серйозне протистояння: школа самбо (власники — філіппінка і американець польського походження, що навчався самбо в СССР) видала українській дитині (і на її ж гроші) форму з символікою СССР і путінської Росії одночасно. При тому, що в Америці комуністичну символіку заборонено, відзначає політтехнолог Олексій Голобуцький.

Мама в розпачі звернулась до громади українців Чікаґо — чи допустиме таке приниження і знущання під час збройної агресії Росії? Чи без шансів — мусить стерпіти і платити далі, бо контракт?

За інформацією Голобуцького, громада Чікаґо вже порадила змінити адвоката, вказала, на які закони посилатись і до котрих правових органів звертатись. Ба більше: українці вже висловили готовність вийти пікетом під стіни тої школи самбо, щоб захистити право українських дітей на повагу до їхньої країни, історії і героїв (адресу і назву мама поки не дає — що раціонально, спершу треба узгодити з адвокатом і повідомити відповідні місцеві й федеральні органи, бо пропаганда комунізму теоретично є федеральним злочином).

«В ідеальній країні… Чи навіть в нас, але півроку тому подібний інцидент з приниженням і моральним насильством обов’язково би привернув увагу як мінімум українського МЗС. Бо це — хороший привід для дипломатичних нот і звернень до офіційних осіб США», — вважає експерт.

За його словами, можна було би отримати якісний та ефективний піар.

«За грамотного використання інформприводу офіційна реакція України на цей інцидент могла би ще й частково нівелювати в інформаційній і репутаційній сфері негатив від корупційного скандалу довкола України. Тут можна нескладно і навіть недорого повернути обговорення України в США знов до контексту оборони від Росії. Ще й нагадати широкому загалу, що Україна — жертва, котра мужньо опирається збройній агресії імперії зла. А не корупційний відстійник третього світу. Однак для всього цього треба трошки іншої ситуації в українській владі», — додав Голобуцький.

Комментарі Facebook
Свiжi пости