В США «поздравили» Коломойского с Новым годом, выдвинув против него новые обвинения

Прокуроры США выдвинули новые обвинения против экс-акционеров ПриватБанка Игоря Коломойского и Геннадия Боголюбова за незаконное присвоение ими средств банка для покупки недвижимости в штате Огайо, об этом сообщает Reuters, пишет УП.

Отмечается, что ранее схожие обвинения Минюст США выносил по недвижимости в штатах Кентукки и Техас.

Игорь Коломойский откинул обвинения прокуратуры, а адвокат олигарха в США Брюс Маркс пока комментарий изданию не предоставил. Ни сам Боголюбов, ни его представители дело также не комментировали.

Минюст США утверждает, что олигархи незаконно присвоили средства Приватбанка для покупки недвижимости в штате Огайо. Прокуроры отмечают, что с 2008 по 2016 годы Коломойский и Боголюбов незаконно получали кредитные линии в банке, которые позже отмывали через оффшоры Приватбанка на Кипре и перечисляли в США.

Общая стоимость недвижимости в трех штатах оценивают в более 60 млн долларов.

«Американська Феміда від щирого серця привітала пана Коломойського з Новим роком. Заступник помічника генерального прокурора Кевін Дрісколл з Міністерства юстиції разом з окружними прокурорами Флориди та Огайо та уповноваженим представником від ФБР заявили, що Мін’юст США подав скаргу, у якій стверджує, що комерційна нерухомість у Клівленді, штат Огайо, була придбана Коломойським через підставних осіб за рахунок коштів, привласнених з ПриватБанку в Україні в рамках схем з багатомільярдними доларовими позиками. Це вже третій позов (попередні стосувалися нерухомості, придбаної за відмиті кошти у Луїсвіллі і Далласі), який фактично означає, що Коломойського швидко доганяють в Штатах стосовно відмивання грошей. А це, як відомо, в США дуже тяжкий злочин і по такому звинуваченню, якщо його доведуть в суді – сидіти не пересидіти. Тобто що ми бачимо? Коломойський таки став не виїзним. Бо у всьому цивілізованому світі його видадуть. Навіть Ізраїль здасть. А нахіба він Китаю? От тільки Росії він потрібен. Але не в Росії. А як дестабілізуючий фактор в Україні. Як ще одна п’ята колона. А що потрібно Росії? Правильно – хаос в Україні. Що потрібно Коломойському? Правильно – хаос в Україні», — пишет политолог Виктор Бобыренко.

Комментарі Facebook
Свiжi пости