Фаріон розкритикувала міністра освіти Ганну Новосад за безграмотність

Свободівка Ірина Фаріон розкритикувала нову очільницю міністерства освіти Ганну Новосад за її безграмотність. Приводом для критики стало повідомлення міністра у соціальних мережах, у якому вона допустила щонайменше дев’ять помилок різного характеру.

«Ото повернулася я нині в блаженному настрої з Закарпаття, з Синевиру. І тут на очі налазить недолугий допис нової біди для освіти і науки, гідної наступниці, як це видно з безграмотного допису, Табачника, Квіта, Гриневич — тов. Новосад. Всі ці люди для мене з одного синонімного ряду. Всі вони нищителі української національної освіти. Сьогодні, панство, День знань. Я свої лекції зі студентами в четвер розпочну з виправлення помилок у дописі на ФБ так званого міністра освіти і науки. Це зе-катастрофа. Іншого, звісно, я й не очікувала. Проте зробити щонайменше дев’ять помилок різного характеру — від синтаксичних, граматичних до стилістичних — Азарову було теж під силу. Направду, зе-команда — то піонери Партії регіонів. От і маємо нову-стару піонерку. Може б, цій Новосад піти на якісь курси з української безграмотности…. Міністр-плагіятор Гриневич пішла, міністр-безграмотність у двері», — пише у Фейсбуці Фаріон.

Вона також закликала читачів віднайти інші помилки у тексті нового міністра, бо виправила не всі.

«Звісно, ми — країна небалувана. Після Табачніка ми вже не ремствуємо ні на кого. Загалом україномовна — ну і прекрасно! Але це все ж не міністр сільського господарства і не міністр енергетики. Це освіта… Але навіть мені хотілося би бачити на посаді головного освітянина не тільки грамотного менеджера освіти, але й просто грамотну людину. В коментарях до пані Фаріон написали, що взагалі розраховували, що саме міністр освіти стане взірцем для запровадження нового правопису і за дописами міністра українці помалу звикатимуть до оновлених норм», — відзначив політтехнолог Олексій Голобуцький.

Комментарі Facebook
Свiжi пости