Підтримувала російську окупацію. Ветерани виступили проти Королевської і попросили СБУ перевірити її діяльність

Ветеранська спільнота України звернулася із відкритим листом щодо зайняття нардеп від «Опозиційної платформи – За життя» Наталією Королевської посади заступника голови комітету із питань захисту ветеранів.

Ветеранська спільнота відзначає, що Королевська наприкінці 2013 і початку 2014 року підтримувала російську окупацію України, здійснювала допомогу у створенні «ЛНР», відома своїми сепаратистськими висловлюваннями та можливою підтримкою терористичних формувань.

«Неодноразово у ЗМІ України Наталія Королевська заперечувала саме безпосередню російську агресію на Донбасі, що становить загрозу національній безпеці України, та порушує законодавство України, а саме Заяву Верховної Ради України «Про визнання Україною юрисдикції Міжнародного кримінального суду щодо скоєння злочинів проти людяності та воєнних злочинів вищими посадовими особами Російської Федерації та керівниками терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР”, які призвели до особливо тяжких наслідків та масового вбивства українських громадян” та “ Заяву Верховної Ради України “Про відсіч збройній агресії Російської Федерації та подолання її наслідків”. Також публічно Н.Королевська займає явно проросійську позицію виступаючи за зняття санкцій з Російської Федерації. Останнім часом Н. Королевська активно зайнялася мовним питанням, неодноразово повторюючи заяви про своє бажання скасувати Закон про мову», — сказано у зверненні.

Там також відзначено, що Королевська не підтримує вступ України в НАТО та ЄС.

«Ми рішуче проти, щоб людина з такими поглядами представляла інтереси ветеранської спільноти в Верховній Раді України», — сказано у листі.

Ветерани звернулися до голови СБУ Івана Баканова з проханням перевірити діяльність пані Королевської у період 2013 — 2019 рр. та у випадку виявлення фактів порушень чинного законодавства України надати матеріали для відкриття кримінального провадження за виявленими фактами.

Також ветерани просять саму Королевську добровільно залишити займану посаду заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів та публічно вибачитися перед ветеранами російсько-української війни та родичами загиблих.

 

Комментарі Facebook
Свiжi пости