Сайдік один з міжнародних чиновників, чиїм завданням є виправдання злочинів РФ, скоєних нею проти України — Чубаров

Спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі Мартін Сайдік на міжнародному форумі в Зальцбурзі не тільки відмовився висловлювати свою позицію щодо незаконної анексії Росією Криму, але при цьому дозволив собі суб’єктивні історичні екскурси, що виправдовують спробу незаконної анексії Росією Криму. Про це у Фейсбуці пише голова Меджлісу татар Рефат Чубаров.

«Для мене очевидно, що Мартін Сайдік свідомо нехтує всіма принципами, що містяться в Гельсінському Заключному Акті та якими держави — учасниці ОБСЄ мають керуватися у взаємних відносинах. Виглядає, що Мартін Сайдік один з міжнародних чиновників, чиїм завданням є виправдання злочинів Росії, скоєних нею проти України. Простіше кажучи, з якою б «формулою» Україна не виходила на міжнародні переговори з Росією, при таких посередниках, як Мартін Сайдік, нам уготовано поразку», — написав Чубаров.

За його словами, Україні слід вимагати негайного відкликання чинним головою ОБСЄ Мартіна Сайдіка від виконання ним повноважень Спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі.

«Нехай шукає у Кремля іншу роботу!» — додав Чубаров.

Комментарі Facebook
Свiжi пости