Вгодити всім. У «Слузі народу» вже пропонують ввести локдаун після різдвяних свят

Серед депутатів із «Слуги народу» вже йдеться про відтермінування локдауну в інтересах підприємців. Парламентарі пропонують запровадити його не на три тижні свят, з 24.12 до 14.01 десь, а орієнтовно з першого тижня січня.

Очевидно, відзначає політтехнолог Олексій Голобуцький, влада як не розуміла, так і не розуміє, нащо взагалі чи карантин, чи локдаун, як це працює і для чого запроваджується. Але вважає, що це важливий складник іміджу: так українці і західні партнери вважатимуть, що влада України все ж щось робить для боротьби з пандемією.

«Але навіть якщо хтось у владній команді дійсно переймається долею бізнесів (хоча насправді просто хоче втримати рейтинг серед цієї електоральної групи), і тому хоче лишити вільне пересування на період свят, а вже потім нехай би був і локдаун… Так не буває. Або жорстко обмежуються соціальні контакти до значного падіння рівня захворюваності (і не допускаються посилені соціальні контакти в рамках святкових заходів, в тому числі ярмарків і розпродажів). Або ігнорується передсвяткова і святкова підвищена соціальна активність і кількість контактів кожного громадянина, захворюваність зростає, зате тримаються бізнеси. Так, позиція примітивно-двовимірна. Але більше вимірів з’являється за умови компетентної влади та, бажано, грубшої «подушки безпеки» в держбюджеті», — пише у Фейсбуці Голобуцький.

За його словами, влада хоче вгодити всім.

«І порозмахувати перед підприємцями та покупцями заявами «ми за збереження бізнесу», і помахати перед суспільством і світом досягненням «ми усвідомлюємо небезпеку і запровадили локдаун». Найпевніше, «Слугам» не вдасться ні те, ні те. І взагалі: їм би для початку переконати людей хоча би маски носити. При тому на обличчі, а не на шиї. Ну і тримати дистанцію — хоч би метр, краще два. Якщо українці врешті, через 9 місяців після початку пандемії, почнуть демонструвати ці дві прості навички, це стане значно вагомішим для зниження захворюваності, ніж «інтелектуальний локдаун-шабаш», — додав експерт.

Комментарі Facebook
Свiжi пости