Вітовська: Я прихильник інституту громадянства

Актриса Ірма Вітовська заявила про те, що є прихильницею інституту громадянства. Про це вона сказала в інтерв’ю Українській правді.

«Я прихильник інституту громадянства. Можливо, це обмеження у виборі всіх громадян. Але я не вважаю, що людина, яка не може собі відповісти на питання, громадянин якої він країни і що це за країна, має право обирати її долю.  От чесно! Я вважаю, що тести мають пройти всі, починаючи від яскравих патріотів і інтелектуалів, до самих низів, здати іспит на громадянство», — говорить Вітовська.

На її думку питання не повинні бути складні.

«От Голодомор – це трагедія, неврожай чи це, ви вважаєте, свідомий геноцид? 39-й рік – це звільнення чи це все-таки окупація частини іншої країни? От, власне, такі питання задаєш – людина має відповідати. І мова, звичайно. Людина, яка не пройшла тести, не може мати право вести стратегічний бізнес: дороги, ЗМІ, заправки…» — говорить Вітовська.

При цьому вона допускає, що більшість українців такий тест можуть і не здати.

« 40% рвоне країну, 60% потім оцінить. Ну, немає часу в нас! Всі ж в однакових умовах. У всіх є книги, в інтернеті все можна знайти. В Латвії є паспорт громадянина і точно такий же паспорт особи, що постійно мешкає в Латвії. Він користується благами ЄС, у нього діти ходять до університетів, він отримує пенсію. Він тільки не голосує», — відзначила актриса.

Комментарі Facebook
Свiжi пости